Ron Centenario

Kostarika, tvořící úzký pruh pevniny obklopený oceány je zemí, kde se vyrábí nejtradičnější destilát  Latinské Ameriky a Karibiku a tím je rum – Ron Centenário, jehož výroba je datována do roku 1969. Jeho jedinečná barva a chuť, stejně tak i možnosti kombinovat,  předurčují tento destilát na krále nápojů.

Samotný proces výroby rumu Centenário začíná již sběrem cukrové třtiny, pro jejíž pěstování  jsou  zde ideální podmínky – tropické klima spolu se sopečnými půdami a přírodním bohatstvím.

Třtina se sklízí ručně vždy v létě, patnáct měsíců po zasetí. Z jejich silných dřevnatých stonků plných měkké a sladké dřeně se v cukrovaru lisuje šťáva. Ta je následně podrobena procesu kvašení, který přemění cukr na alkohol, který se dále destiluje. Jedním z produktů destilace je tzv.“ mladý alkohol“, dosahující  až 80% obsahu alkoholu, který je snižován přidáním destilované vody.  Následuje proces zrání v ručně vyráběných sudech z bílého dubu.  Každý výrobce přidává do svých rumů „ ještě něco na víc“ a tím získává rum svoji typickou nezaměnitelnou chuť.

 

Tento web používá cookies, jeho dalším používáním s touto skutečností souhlasíte. OK